Środa, 18 Czerwiec
Imieniny: Laury, Leszka, Marcjana -

Reklama


Reklama

Pokazali klasę


Szczycieńska "Mazuriana" jest na najlepszej drodze by stać się... najlepszą w województwie. W drugim etapie konkursu kulinarnego "Smaki Warmii, Mazur i Powiśla na stołach Europy" zgarnęła aż trzy nagrody.

W sobotę, 19 listopada w ZS nr 2 w Szczytnie odbył się drugi etap konkursu, w którym udział wzięł...


  • Data:

Szczycieńska "Mazuriana" jest na najlepszej drodze by stać się... najlepszą w województwie. W drugim etapie konkursu kulinarnego "Smaki Warmii, Mazur i Powiśla na stołach Europy" zgarnęła aż trzy nagrody.

W sobotę, 19 listopada w ZS nr 2 w Szczytnie odbył się drugi etap konkursu, w którym udział wzięło piętnaście ekip z naszego województwa. Wśród najlepszych potraw znalazły się trzy przygotowane przez szczycieńską "Mazurianę".


Reklama

Restauracja zdobyła dwa drugie miejsca . Jedno za pasztet domowy z gorącą żurawiną, a drugie za syrop sosnowy. Najwyższe uznanie zyskał sandacz w sosie tymiankowo–cebulowym z placuszkami buraczanymi przygotowany przez Mariusza Matwiejczuka, kucharza reprezentującego Mazurianę. Ten sukces sprawił, że "Mazuriana" i jej szef kuchni zakwalifikowali się do ostatniego, najważniejszego bo finałowego etapu, ktory odbędzie się już niebawem, 3 grudnia.

Reklama

Patrycja Woźniak

fot. archiwum

 



Komentarze do artykułu

Napisz

Reklama


Komentarze

Reklama