Reklama. Wędliny z Intermarche Szczytno podbijają podniebienia lokalnej społeczności, a sekret ich wyjątkowego smaku tkwi w perfekcyjnym połączeniu tradycji, lokalnych składników i nowoczesnej technologii. Bogdan Maćkiewicz, kierownik działu rozbioru i wędzarni z Intermarche Szczytno podzielił się z nami kulisami procesu produkcji, który sprawia, że każdy kęs to prawdziwa uczta dla zmysłów.
Gdzie tkwi tajemnica doskonałego smaku wędlin z Intermarche Szczytno? Bogdan Maćkiewicz z Intermarche Szczytno ujawnia receptę na kulinarne mistrzostwo. Klucz do sukcesu to połączenie tradycji, wybornych surowców od lokalnych dostawców z Mazur, a także nowoczesnych technologii.
Proces rozpoczyna się od świeżych półtusz wieprzowych, wołowych i drobiu, zawsze od lokalnych dostawców, co gwarantuje nie tylko świeżość mięsa, lecz także najwyższą jakość wędlin. Pracownicy masarni, wykorzystując swoje doświadczenie, przystępują do rozbioru mięsa, z zachowaniem istotnego elementu – czasu.
W masarni Intermarche Szczytno powstają przepyszne i zawsze świeże wędliny, w tym szynka, polędwica, boczek, baleron, serdelki, kabanosy, czy kiełbasy...
Wszystkie wędliny tworzone są na podstawie autorskich przepisów, które ewoluowały przez lata. Na miejscu przygotowywane jest również mięso mielone, a doskonały piec konwencyjny odpowiada za wypiekanie pieczeni, kurczaków czy kotletów.
Wędliny z kolei wędzone są w nowoczesnym piecu wędzarniczym, w którym mieści się około 100 kg wyrobów.
- Wędzenie odbywa się za pomocą zrębek drewna liściastego, a konkretnie olchy – mówi Bogdan Maćkiewicz. - Jakość drewna ma ogromne znacznie dla smaku. W tym przypadku korzystamy z wieloletniej tradycji – śmieje się pan Bogdan. - Myślę, że czuć ją w smaku. Proces wędzenia, trwający kilka godzin, podlega ściśle określonym parametrom czasowym i temperaturowym, zależnym od rodzaju wędliny.
Gotowe wyroby trafiają na sklepowe lady Intermarche Szczytno, zdobywając uznanie klientów zarówno za wyjątkowy smak, jak i zdrowy sposób produkcji.
Dla konsumentów, którzy cenią autentyczny smak i dbają o zdrowy tryb życia, wędliny z Intermarche Szczytno stają się nieodłącznym elementem kulinarnej przygody, łącząc w sobie tradycję, jakość i nowoczesność.
Bardzo dobrze a lewactwo wyję!
Marek
2025-09-16 20:48:19
Ja to czekam na obiecany przez burmistrza park linowy
Bartek
2025-09-16 20:05:08
No i super, tylko wspierać
Gość
2025-09-16 18:09:46
Ci powiedzmy znani się lansują i to jest obopólna korzyść. Wszystkie te panie startowały w wyborach samorządowych, ale się nie powiodło. Więc pewnie w ten sposób próbują się pokazać szerszemu gronu wyborców.
Mieszkanka
2025-09-16 14:00:37
A potem Jurand trafił w dyby, przy których się dał sfotografować. Szkoda, że nie wtedy, kiedy w te dyby dał się zakuć. Bo te dyby to jak strzelba w spektaklu teatralnym, ze ona musi wybuchnąć. No to co z tymi dybami?
Śmieszek
2025-09-16 13:59:29
Chyba musze sie wziac za swoje piersi....
Ewelina
2025-09-16 11:23:59
głosuję na projekt obywatelski - fontanna multimedialna.
Anna.Sz
2025-09-16 10:59:32
A ten killerpiesek to taki słodziak, że bez smyczy po lesie lata zapewne...
Kamil
2025-09-16 05:00:43
Wszystko ok tylko znowu trzeba się wspierać osobami powiedzmy znanymi. To jak w poprzednim konkursie wygrał projekt radnego. Swoją drogą to czekam aż ten park po prostu z czasem zarosnie bo taki lis go chyba raczej czeka. Myślę że zwykli obywatele, którzy nie są jakoś tam powiedzmy medialni po prostu mimo iż mają fajne pomysły, dlatego nie zgłaszają pomysłów. Po prostu zniechęcili sie
Romek
2025-09-16 04:47:23
Kiedyś mieszkańcy bali się pary wodnej i zrezygnowali z kolei.
Gabi
2025-09-15 16:51:39