Reklama. Wędliny z Intermarche Szczytno podbijają podniebienia lokalnej społeczności, a sekret ich wyjątkowego smaku tkwi w perfekcyjnym połączeniu tradycji, lokalnych składników i nowoczesnej technologii. Bogdan Maćkiewicz, kierownik działu rozbioru i wędzarni z Intermarche Szczytno podzielił się z nami kulisami procesu produkcji, który sprawia, że każdy kęs to prawdziwa uczta dla zmysłów.
Gdzie tkwi tajemnica doskonałego smaku wędlin z Intermarche Szczytno? Bogdan Maćkiewicz z Intermarche Szczytno ujawnia receptę na kulinarne mistrzostwo. Klucz do sukcesu to połączenie tradycji, wybornych surowców od lokalnych dostawców z Mazur, a także nowoczesnych technologii.
Proces rozpoczyna się od świeżych półtusz wieprzowych, wołowych i drobiu, zawsze od lokalnych dostawców, co gwarantuje nie tylko świeżość mięsa, lecz także najwyższą jakość wędlin. Pracownicy masarni, wykorzystując swoje doświadczenie, przystępują do rozbioru mięsa, z zachowaniem istotnego elementu – czasu.
W masarni Intermarche Szczytno powstają przepyszne i zawsze świeże wędliny, w tym szynka, polędwica, boczek, baleron, serdelki, kabanosy, czy kiełbasy...
Wszystkie wędliny tworzone są na podstawie autorskich przepisów, które ewoluowały przez lata. Na miejscu przygotowywane jest również mięso mielone, a doskonały piec konwencyjny odpowiada za wypiekanie pieczeni, kurczaków czy kotletów.
Wędliny z kolei wędzone są w nowoczesnym piecu wędzarniczym, w którym mieści się około 100 kg wyrobów.
- Wędzenie odbywa się za pomocą zrębek drewna liściastego, a konkretnie olchy – mówi Bogdan Maćkiewicz. - Jakość drewna ma ogromne znacznie dla smaku. W tym przypadku korzystamy z wieloletniej tradycji – śmieje się pan Bogdan. - Myślę, że czuć ją w smaku. Proces wędzenia, trwający kilka godzin, podlega ściśle określonym parametrom czasowym i temperaturowym, zależnym od rodzaju wędliny.
Gotowe wyroby trafiają na sklepowe lady Intermarche Szczytno, zdobywając uznanie klientów zarówno za wyjątkowy smak, jak i zdrowy sposób produkcji.
Dla konsumentów, którzy cenią autentyczny smak i dbają o zdrowy tryb życia, wędliny z Intermarche Szczytno stają się nieodłącznym elementem kulinarnej przygody, łącząc w sobie tradycję, jakość i nowoczesność.
Podziwiam i Zazdroszczę. Cuda robicie.
Czającą się jeszcze. .
2024-12-02 23:27:20
Zginął człowiek nie policjant, nie zginął w tragicznych okolicznościach na służbie więc nie ma znaczenia że był policjantem
No
2024-11-30 11:25:20
Czyli bąbelki za darmo a reszta musi płacić. Takie rozwiązanie nie jest dobre. Do Pasymia trzeba dojechać autem a zimą każdy wie jak ta drogą wygląda, lód, śnieg i żadnej odśnieżarki. Kolejna sprawa jest taka że brak jest tam atrakcji dla dzieci, dla dorosłych też nic ciekawego, zwykła pływalnia, brak nawet saun. Dokładanie komuś do prywatnego biznesu to nie jest dobre wyjście. Może burmistrza Pasymia niech wyjmie z prywatnej kieszonki i dokłada znajomemu do interesu.
Dźwierzuciak
2024-11-30 09:44:10
Zawsze był porządnym facetem ! MS
Ulmus
2024-11-29 22:09:30
Ci samorządowcy przecież rządzą tu od kilkunastu lat !
Nikodem
2024-11-29 10:15:24
Sami eksperci w komentarzach, marnują się ci ludzie. Nadają się na dwie rzeczy na ch.. i śmieci. Pozdrawiam.
Ot i co.
2024-11-28 22:32:13
Może ona, może nie ona jak policji nie było na miejscu zdarzenia.
?
2024-11-28 15:09:30
Karolina piękna dziewczyna.
j23
2024-11-28 07:01:34
Nikt nie wspomniał o tym ,że imprezie towarzyszyć będzie morze alkoholu , który jest nieodlacznym przyjacielem szczycieńskich morsów, pewnie nie tylko szczycienskich
Mieszkaniec
2024-11-28 06:42:11
Z górnej półki mandat dać było (1500 zł).
Żeby bardziej zabolało.
2024-11-27 21:15:30