Środa, 8 Maj
Imieniny: Kornela, Lizy, Stanisława -

Reklama


Reklama

Charytatywna kolacja z gwiazdorską obsadą kucharzy, wśród nich Marek Michalak - Master Chef Wielkiej Brytanii


Najlepsi szefowie kuchni – to bez wątpienia gwarancja wykwintnych i pysznych dań. Na taką kolację mieszkańców naszego powiatu zaprasza Hotel Natura Mazur Resort & Conference Warchały. Swoje popisowe dania zaprezentują między innymi Krystian Świderek, Szef Kuchni czterogwiazdkowego Hotelu Natura Mazur w Warchałach, czy Marek Michalak – zwycięstwa programu Master Chef w Wielkiej Brytanii. Ale wydarzenie ma też szlachetny cel – zebrać pieniądze na leczenie ośmiomiesięcznej Oliwki Kulikowskie. Dziewczynka ma bardzo rzadki zespół schorzeń. Na świecie jest zaledwie dwanaścioro takich dzieci, w Polsce Oliwka jest jedyna.


  • Data:

Kolację zaplanowano na sobotę, 4 marca w Hotel Natura Mazur Resort & Conference Warchały. Dania na nią przygotują najlepsi szefowie kuchni. Swoje popisowe potrawy zaprezentują: Błaszczyk, Szidel, Świderek, Michalak, Chwiała i Narloch.

 

Gospodarzem wieczoru będzie Krystian Świderek, Szef Kuchni czterogwiazdkowego Hotelu Natura Mazur w Warchałach.

 

– Uważam, że warto pomagać, tym bardziej jeżeli mogę wykorzystać w tym celu moje zdolności kulinarne – mówi pan Krystian. - Kolacja charytatywna, którą organizujemy wspólnie z wybitnymi nazwiskami środowiska kulinarnego jest wspaniałą inicjatywą, którą warto propagować. Na kolację charytatywną przygotuję comber z sarny i rybę kulbina. Są to moje ulubione dania, których przygotowanie sprawia mi przyjemność, a których wyjątkowym smakiem chciałbym podzielić się z uczestnikami kolacji charytatywnej. Mam nadzieję, że choć w niewielkim stopniu będziemy mogli pomóc małej Oliwce.

 

Krystian Świderek to pasjonat kuchni polskiej z 12 letnim doświadczeniem, które zdobywał między innymi na Wyspach Brytyjskich i w Polsce w prestiżowych restauracjach i czterogwiazdkowych hotelach. Uczestnik wielu konkursów kulinarnych, doceniany i chwalony za wyjątkowy smak i styl.

 

- Organizacja kolacji charytatywnej wiąże się ze sporym obciążeniem dla każdego obiektu. Zarówno sam proces jak i późniejsza realizacja – dodaje Adriana Rogalska, dyrektor hotelu. - Pozyskanie partnerów, sponsorów, przygotowanie komunikacji, zaproszenie Gości, sprzedaż biletów. Jednak, gdy usłyszeliśmy o Oliwce i jej kłopotach związanych ze zdrowiem nie mieliśmy najmniejszych wątpliwości czy podjąć się organizacji kolacji charytatywnej. Wspólnie z Markiem Michalakiem udało nam się zaangażować najznamienitszych Szefów Kuchni w Polsce i wspólnie ułożyć menu kolacji, która pozwoli Państwu przeżyć niezapomniane chwile. Stowarzyszenie Miłośników Ziemi Wielbarskiej zadbało dodatkowo o występ artystyczny podczas kolacji i kilka ciekawych przedmiotów na licytację. Mamy nadzieję, że zarówno fundusz zebrany ze sprzedaży biletów jak i ten z wylicytowanych przedmiotów pozwoli na opłacenie choć w części leczenia i rehabilitacji małej Oliwki. Zapraszamy więc każdego z Państwa na to wyjątkowe wydarzenie. Dołączcie do nas, razem możemy więcej.


Reklama

 

Ewa Kuligowska, mama małej Oliwki:

"Kochani

Z całego serduszka zwracamy się do Was o pomoc w rehabilitacji i leczeniu naszej Córeczki Oliwki.

Oliwka urodziła się z wadą wrodzoną – małogłowiem i bardzo rzadką budową mózgu. Rozpoznano u niej globalne opóźnienie rozwoju, zaburzenia centralnej koordynacji nerwowej, zaburzenia widzenia, zaburzenia karmienia, zespół Othahary (wczesnoniemowlęcą padaczkę), a niedawno również czterokończynowe mózgowe porażenie dziecięce.

Nasza Córeczka wymaga intensywnej, codziennej, długotrwałej rehabilitacji w zakresie usprawniania ruchowego, zajęć z fizjoterapeutami, neurologopedą i tyflopedagogiem, licznych wizyt u specjalistów, zaopatrzenia w sprzęty ortopedyczne i rehabilitacyjne, przyjmowania codziennej dawki lekarstw. To wiąże się z ogromnymi kosztami.

Mimo wielu przeciwności i ogromnych trudności zdrowotnych nasza Córeczka walczy. Codziennie dzielnie ćwiczy, cierpliwie znosi wszystkie badania, wyjazdy na konsultacje, liczne wizyty u specjalistów. Pokazuje nam, że nie wolno się poddawać. Oliwka jest kochaną, cudowną, dzielną, pełną energii i siły do walki o swoje życie i sprawność Dziewczynką. Jest naszym Skarbem i Cudem.

Choroba Oliwki jest nieuleczalna, ale są sposoby by jej pomóc. Ogromną szansą dla naszej Córeczki jest terapia komórkami macierzystymi, które stymulują organizm i mózg do regeneracji. Jesteśmy na etapie konsultacji z kliniką Beike, która zajmuje się organizacją i kwalifikacją dzieci do terapii w Tajlandii. Ze wstępnych ustaleń wiemy, że koszt takiej terapii i dwutygodniowy pobyt w klinice to koszt ok. 120 tys. zł.

Zdrowie nie zna ceny, wysiłku i czasu, dlatego nie możemy pozwolić, aby koszty stanowiły barierę w ratowaniu życia i zdrowia naszej Córeczki.

Reklama

Pragniemy wykorzystać szansę jaką daje nam możliwość terapii komórkami macierzystymi i głęboko wierzymy, że z Waszą pomocą – z pomocą tak wielu cudownych Ludzi- Aniołów- uda się zebrać potrzebne do terapii środki.

Prosimy bądźcie z nami."

 


Podczas kolacji wylicytujemy niepowtarzalne przedmioty i Vouchery. Nie może Cię zabraknąć, to prawdziwa uczta kulinarna z wielkim sercem w tle! Wspólnie podarujemy Oliwce dzieciństwo bez cierpienia.

Cena kolacji 350zł/os.

Rezerwacja - 533 381 401 lub anna.olech@naturamazur.pl

Więcej na temat Oliwki można przeczytać tu: https://tygodnikszczytno.pl/Oliwia_jedyna_w_Polsce_pilnie...


 



Komentarze do artykułu

Napisz

Reklama


Komentarze

Reklama