Piątek, 26 Kwiecień
Imieniny: Marii, Marzeny, Ryszarda -

Reklama


Reklama

Wesołe Babeczki wciąż kuszą... smakami pogranicza mazursko – kurpiowskiego (zdjęcia)


Samki pogranicza mazursko – kurpiowskiego potrafią zakręcić kubkami smakowymi. Już na sama myśl o karmuszce, żeberkach w kapuście z kaszą jęczmienną, czy farszynkami z wątróbkami gęsimi w sosie grzybowy... cieknie ślinka. A właśnie takimi rarytasami mogli objadać się uczestnicy warsztatów kulinarnych w Rozogach.



Warsztaty poprowadził mistrz kucharski z naszego powiatu Michał Denesiuk, a zorganizowały je panie ze stowarzyszenia Koło Gospodyń Wiejskich Wesołe Babeczki w Rozogach.

 

Pan Michał podczas warsztatów prezentował tradycyjną kuchnię pogranicza mazursko - kurpiowskiego. Dobry kucharz, świetne gospodynie z KGW i lokalne domowe smaki zapewniły uczestnikom przepyszne niedzielne popołudnie. Brawo Koło Gospodyń Wiejskich Wesołe Babeczki w Rozogach!


Reklama

 

Fafernuchy, karmuszka, żeberka w kapuście z kaszą jęczmienną i kwasem chlebowym, farszynki z wątróbkami gęsimi w sosie grzybowym, pampuchy z konfiturą jagodową to dania, przygotowane podczas warsztatów kulinarnych. Było naprawdę pysznie, co widać na zdjeciach.

 

Więcej na ten temat w papierowym wydaniu "Tygodnika Szczytno".

Reklama

Fot. GOK Rozogi

 

 

 



Komentarze do artykułu

Napisz

Galeria zdjęć

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama


Komentarze

Reklama