Piątek, 6 Grudzień
Imieniny: Agaty, Dalii, Sobiesława -

Reklama


Reklama

Smakowite starcie w Jerutkach - gęsina i ziemniaki na talerzu. Festiwal kulinarny przyciągnął tłumy


W Jerutkach odbyła się szósta edycja festiwalu kulinarnego „Jesienne smaki”. W sobotę, 16 listopada, na stołach królowały dania z gęsiny i ziemniaków oraz aromatyczne nalewki, które przyciągnęły miłośników tradycyjnej kuchni z całego regionu.



Głównym punktem wydarzenia był konkurs kulinarny, w którym uczestnicy musieli przygotować potrawy oparte na dwóch składnikach – gęsinie i ziemniakach. Kulinarne popisy oceniało jury złożone z ekspertów, a każdy z uczestników wykazał się kreatywnością i znajomością tradycyjnych smaków. Widzowie mieli okazję spróbować nie tylko konkursowych dań, ale także lokalnych specjałów i domowych nalewek.


Reklama

 

Organizatorem wydarzenia był Michał Denesiuk – mistrz kulinarny i nauczyciel w Zespole Szkół nr 2 w Szczytnie, który nie tylko zadbał o perfekcyjną organizację, ale również podkreślił, jak ważne jest promowanie regionalnych tradycji kulinarnych.

 

Festiwal „Jesienne smaki” to nie tylko uczta dla podniebienia, ale także doskonała okazja do integracji lokalnej społeczności i promowania bogatej tradycji kulinarnej Warmii i Mazur. Więcej zdjęć i szczegółów znajdziecie w papierowym wydaniu „Tygodnika Szczytno”.

Reklama

 



Komentarze do artykułu

Napisz

Galeria zdjęć

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama


Komentarze

Reklama