Poniedziałek, 23 Grudzień
Imieniny: Adama, Ewy, Irminy -

Reklama


Reklama

Rogalik zaprasza na wyjątkowo smakowite Prawdziwe Lody (zdjęcia)


PROMOCJA. W sklepie firmowym Rogalika przy ulicy Pasymskiej są już w sprzedaży wyjątkowe Prawdziwe Lody. To najprawdopodobniej najlepsze smaki w naszym mieście. Prawdziwe Lody to produkt najwyższej jakości. Sekretem niepowtarzalnego smaku jest rzemieślnicza metoda ich produkcji oraz naturalne składniki. Lody powstają w oparciu o sprawdzone wieloletnim doświadczeniem receptury oraz pieczołowitą dbałość o jakość produktów, sprowadzanych z zaufanych źródeł. Sprawdźcie sami.


  • Data:

Szukaliśmy lodów rzemieślniczych i firmy, która kierowałaby się podobnymi wartościami do naszej – mówi Dariusz Chorążewicz, prezes Gminnej Spółdzielni Samopomoc Chłopska, do której należy Piekarnia Rogalik oraz jej sklepy firmowe. - Stawiamy na jakość, smak i tradycję. Prawdziwe Lody idealnie w to się wpisują. Zapewniam, ze smakują obłędnie. Co w czwartek potwierdziło mi osobiście kilkadziesiąt dzieci, które były na wycieczce w Szczytnie i spróbowały tych przysmaków – mówi z uśmiechem pan Dariusz. - Zapraszam do naszego punktu przy ulicy Pasymskiej. Na pewno nikt nie rozczaruje się smakiem i jakości naszego pieczywa oraz Prawdziwych Lodów.

 

GS Szczytno w przyszłym roku będzie świętował 75 lat działalności.

 

 

Prawdziwe Lody powstają z certyfikowanych składników wysokiej jakości. Lody mleczne bazują na świeżym mleku i świeżej śmietanie, zaś do produkcji sorbetów wybieramy najlepsze owoce, z których sami wyciskamy soki.

Producent lodów

 

Zaczynaliśmy, jak wiele dużych firm, mając na starcie skromne środki, ale i duże ambicje i wiele pomysłów w zanadrzu. Nasze początki sięgają burzliwych czasów tuż sprzed transformacji systemowej, kiedy błyskawicznie powstawały niezliczone biznesy i często równie szybko upadały. My nie tylko przetrwaliśmy, ale z roku na rok powiększaliśmy asortyment, docierając do coraz szerszej rzeszy klientów.

Dziś produkujemy i dostarczamy lody do kawiarni, restauracji, cukierni oraz innych punktów gastronomicznych w Polsce i za granicą.

 

Pomyśleć, że 30 lat temu startowaliśmy z jedną niewielką lodziarnią na obrzeżach Opola. Wtedy to była nie lada atrakcja kulinarna dla opolan i przybyszów z okolicznych miejscowości. Zapotrzebowanie na mrożone słodkości wręcz przerosło nasze oczekiwania. Wkrótce otworzyliśmy kolejne lokale w mieście.

W pierwszych latach oferowaliśmy klientom dwadzieścia smaków – dziś proponujemy dwieście. Wiele przez ten czas się zmieniło. Skorzystaliśmy z rozwoju technologicznego i mamy własne laboratorium. Przy czym najistotniejsze rzeczy pozostały bez zmian. Nie poszliśmy wyłącznie w ilość, lecz również w jakość. Dlatego też wciąż bazujemy na sprawdzonych recepturach, a przy produkcji lodów korzystamy z rzemieślniczych metod.

 

Lody naturalne

 

Dbamy także o to, by lody oferowane klientom były jak najzdrowsze, co wpisuje się w szersze zjawisko powracania wytwórców i konsumentów do organicznych wyrobów. W związku z tym produkujemy lody naturalne.

W takiej postaci – gdy tworzą je mleko, owoce, czekolada czy orzechy – nie potrzebują już syntetycznych składników, które nazywa się nieraz “ulepszaczami smaku”. Szczególnie że sprowadzamy naturalne surowce z regionów, w których są uprawiane od pokoleń.

Zbędne są również stabilizatory, bo tradycyjne wytwarzanie lodów nadaje tym przysmakom pożądaną konsystencję, a urządzenia chłodnicze umożliwiają przechowywanie ich w optymalnych warunkach oraz transport nawet do tych zdecydowanie dalszych lokacji.



Komentarze do artykułu

Napisz

Galeria zdjęć

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama


Komentarze

Reklama