Czwartek, 21 Listopad
Imieniny: Cecylii, Jonatana, Marka -

Reklama


Reklama

Owocowe jeżyki, czyli kulinarne warsztaty w Sportowej „Czwórce”


Uczniowie klasy 2b Sportowej Szkoły Podstawowej nr 4 w Szczytnie mieli okazję spróbować swoich sił w kuchni podczas wyjątkowych warsztatów kulinarnych. To nie tylko świetna zabawa, ale i nauka zdrowego odżywiania.



Zajęcia z edukacji wczesnoszkolnej zamieniły się w kulinarną przygodę, podczas której dzieci przygotowywały jeżyki z owoców. Uczniowie z radością kroili, układali i komponowali swoje owocowe przysmaki.

 

– Warsztaty kulinarne to doskonały sposób na połączenie nauki z zabawą – podkreślają organizatorzy. – Dzieci mogą w ten sposób poznawać nowe smaki, a jednocześnie dowiadują się, jak ważne jest zdrowe odżywianie.

 


Reklama

Zajęcia miały na celu przekonanie uczniów do sięgania po zdrowe przekąski i uświadomienie im, że zdrowe jedzenie może być nie tylko wartościowe, ale i pyszne. Przygotowywanie owocowych jeżyków wzbudziło wiele entuzjazmu, a dzieci chętnie zabierały się do pracy.

 

Warsztaty kulinarne to dla najmłodszych uczniów okazja do nauki poprzez działanie. Po zakończonych zajęciach każdy uczeń mógł spróbować swojego dzieła, co dodatkowo motywowało do kulinarnych wyzwań.

 

Reklama

– Widok uśmiechniętych twarzy dzieci jest bezcenny – dodaje jeden z nauczycieli prowadzących zajęcia. – Dzięki takim inicjatywom uczniowie lepiej rozumieją, jak ważne jest dbanie o zdrowie już od najmłodszych lat.

 

Fot. Sportowa Szkoła Podstawowa nr 4 w Szczytnie



Komentarze do artykułu

Napisz

Galeria zdjęć

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama


Komentarze

Reklama