Środa, 8 Maj
Imieniny: Kornela, Lizy, Stanisława -

Reklama


Reklama

Kuchmistrz Denesiuk odkrywał tajniki kuchni mazurskiej


W niedzielę, 11 października zakończyły się darmowe warsztaty kulinarne połączone ze spotkaniem szkoleniowym. Chętni mogli pod okiem zawodowego kuchmistrza Michała Denesiuka przyrządzić tradycyjne, mazurskie specjały, które zostaną uwiecznione w opracowywanej w ramach projektu publikacji.


  • Data:

Podczas warsztatów oprócz prezentacji kunsztu kulinarnego dawnych mieszkańców naszego regionu, zostało przeprowadzone szkolenie, z którego można było dowiedzieć się jak zarabiać na wsi, m.in. prowadząc jako rolnik sprzedaż swoich płodów rolnych czy sprzedaż produktów przetworzonych.


Reklama

 

Uczestnicy szkolenia dowiedzieli się jak legalnie sprzedawać swoje przetwory, wypieki, wędzonki na festynach i piknikach, jak wraz z rodziną, przyjaciółmi, sąsiadami utworzyć wieś tematyczną, zagrodę edukacyjną czy zająć się agroturystyką.

Reklama

 

 

Specjalnymi gośćmi byli Sylwia Jaskulska członek zarządu Województwa Warmińsko-Mazurskiego i Jarosław Matłach Starosta Szczycieński.



Komentarze do artykułu

***

Ooo królik Bauny przykucnął

Śmieszek

No cóż, teoria Darwina w praktyce! Odkryte tajniki kuchni mazurskiej na nic, jeżeli straci się węch i smak. Szczere gratulacje dla Pana Starosty i niezawodnej Sylwii! Po zeszłotygodniowym rekordzie dziennych zachorowań na covid (5300 osób) trzeba być prawdziwym niemaskującym się - domyślcie się sami - kim.

Napisz

Reklama


Komentarze

Reklama