Sobota, 27 Kwiecień
Imieniny: Sergiusza, Teofila, Zyty -

Reklama


Reklama

Choinki do... schrupania - słodkie chwile z Michałem


W związku ze świętami Bożego Narodzenia, proponuję szybką słodką przekąskę do świątecznej kawy pachnącą korzeniami, maślanym ciastem i czekoladą jak na bożonarodzeniowe słodkości przystało. Choinki z ciasta francuskiego z kremem czekoladowym, szybkie, smaczne i słodkie. Polecam. Michał Denesiuk.



Choinki z ciasta francuskiego

 

Składniki:

Płat ciasta francuskiego

Krem czekoladowo – orzechowy, np. nutella 3-4 łyżki


Reklama

Cukier puder, cynamon do posypania

 

Sposób wykonania:

Płat ciasta przeciąć wzdłuż na dwie części równej szerokości. Na jednej części rozsmarować krem i przykryć drugim kawałkiem ciasta. Docisnąć. Pociąć złożone płaty wzdłuż na paski o szerokości około 2 cm. Każdy pasek złożyć w kształt choinki jak wstążkę w harmonijkę, składając układać każdą warstwę krótszą od poprzednie. Nadziać na patyczek od szaszłyków i odpiekać w 200 oC do zrumienienia. Przestudzić, posypać cukrem pudrem i cynamonem.

Reklama



Komentarze do artykułu

Napisz

Galeria zdjęć

Reklama

Reklama


Komentarze

Reklama